NEMO SAILING toimitusehdot

V20231129

PALVELUN TARJOAJA
Palvelun tarjoaja on Nemo Sailing Oy, y-tunnus: 3174865-2. (Jäljempänä ”Nemo Sailing”)

Purjehduskurssit ja purjehdukset

Mm. Purjehtija- ja saaristopäällikkökurssit, Ilta-, retki-, matka- ja kilpapurjehdukset.

PALVELU SISÄLTÄÄ

 1. Katsastetun ja vakuutetun veneen
 2. Pätevän veneen päällikön
 3. Miehistöpaikan turvavarusteineen
 4. Makuupaikan veneessä tarvittaessa
 5. Kursseilla opetuksen

PALVELU EI SISÄLLÄ

 1. Kuljetuksia purjehduksen aloitus- tai päätesatamista
 2. Venekassan kuluja kuten ruokia, juomia, polttoaineita, satamamaksuja, loppusiivousta, jne. Nämä kulut jaetaan miehistön (ei koske veneen päällikköä) kesken ja ne ovat tyypillisesti noin 30 eur/hlö/vrk
 3. Henkilökohtaisia purjehdusvarusteita, liinavaatteita, pyyhkeitä
 4. Asiakkaan tapaturma, matka- ja matkatavaravakuutusta

MAKSUEHDOT

 1. Varauksen yhteydessä veloitetaan toimistomaksu, joka palautetaan vain, mikäli purjehdus perutaan Nemo Sailingin toimesta.
 2. Iltapurjehdukset ja yhden päivän erikoiskurssit (spinnu, pelastuslautta, jne.) veloitetaan kokonaan varauksen yhteydessä.
 3. Muut purjehduskurssit erääntyvät maksettavaksi 30 päivää ennen kurssin alkua.
 4. Purjehdukset erääntyvät maksettavaksi purjehduksen päättyessä.
 5. Peruutusmaksut erääntyvät maksettavaksi 7 päivää peruutuspäivän jälkeen.

PERUUTUSEHDOT
Varaus on molemmin puolin sitova, kun toimistomaksu on maksettu. Mikäli varattu ajankohta ei käy asiakkaalle, niin pyrimme ensisijaisesti löytämään korvaavan ajankohdan.


Asiakkaalla on oikeus peruuttaa purjehdus milloin tahansa ennen purjehduksen alkamista. Tällöin Nemo Sailing:llä on oikeus periä peruutusmaksu seuraavasti:

 1. Viimeistään 45 vuorokautta ennen purjehduksen alkamista peruutusmaksu on: Maksetut toimistomaksut
 2. Myöhemmin kuin 45 vuorokautta mutta viimeistään 7 vuorokautta ennen purjehduksen alkamista peruutusmaksu on: 50% palvelun hinnasta.
 3. Myöhemmin kuin 7 vuorokautta ennen purjehduksen alkamista peruutusmaksu on: 75% palvelun hinnasta.
 4. Jos asiakas ei peruuta palvelua ollenkaan, palvelusta veloitetaan 100%.
 5. Kaikissa peruutustapauksissa pidätämme oikeuden veloittaa meille aiheutuneet kolmansille osapuolille maksettavat todelliset kulut esim. veneen vuokraus.

Nemo Sailing:llä on oikeus siirtää tai peruuttaa purjehdus:

 1. Matkalle ei ole ilmoittautunut riittävästi osanottajia ja matkaa koskevissa ennakkotiedoissa tai muussa materiaalissa (esim. matkaohjelmassa tai muissa matkadokumenteissa) maininnut matkan toteuttamisen riippuvan osanottajamäärästä. Peruuttamisesta on ilmoitettava asiakkaalle viimeistään:
  1. 20 päivää ennen matkan alkamista, jos matka kestää yli kuusi päivää
  2. 7 päivää ennen matkan alkamista, jos matka kestää kahdesta kuuteen päivään
  3. 48 tuntia ennen matkan alkamista, jos matka kestää alle kaksi päivää.
 2. Nemo Sailingin mahdollisuudet toteuttaa matka sovitulla tavalla ovat sopimuksen tekemisen jälkeen olennaisesti vaikeutuneet matkakohteessa tai sen läheisyydessä ilmenneiden sotatoimien, muiden vakavien turvallisuusongelmien, kuten terrorismin, luonnonkatastrofien, kuten tulvien, maanjäristysten tai sääolosuhteiden (esim. tuuliennuste on yli 14 m/s), lakon, merkittävien ihmisten terveyteen vaikuttavien riskien, kuten vakavan taudin esiintymisen matkakohteessa tai vastaavan tilanteen takia taikka jos matkaa ei muusta odottamattomasta syystä (esim. vene vaurio, veneen päällikön äkillinen sairastuminen) voida toteuttaa vaarantamatta asiakkaan henkeä tai terveyttä. Myös keskeisten palvelujen, kuten sähkön tai veden saannin keskeytyminen matkakohteessa esimerkiksi luonnonmullistuksen tai lakon vuoksi voivat olla kyseisiä syitä.

VASTUUVAPAUS

 1. Veneen päällikkö on vastuussa veneestä ja miehistöstä purjehduksen aikana kulloinkin voimassaolevien lakien mukaisesti.
 2. Muutoin asiakkaat osallistuvat omalla vastuulla purjehduksille, minkä takia suosittelemme asiakkaita ottamaan tapaturma- ja/tai matkavakuutuksen, joka kattaa purjehduksella mahdollisesti sattuvat tapaturmat sekä kilpailuiden kyseessä ollessa kilpapurjehduksen.
 3. Nemo Sailing ei ole velvollinen korvaamaan ylivoimaisen esteen (kuten myrsky, vene vaurio, veneen päällikön äkillinen sairastuminen) aiheuttamia majoitus-, jatkoyhteys- ja muita vastaavia kuluja.

ASIAKKAAN VELVOLLISUUDET

 1. Asiakkaan yksilöimiseksi Nemo Sailing tarvitsee asiakkaan nimen ja yhteystiedot, joista hänet tavoittaa ennen matkaa ja matkan aikana. Viestintä tehdään ensisijaisesti sähköpostilla ja matkapuhelimelle. Asiakkaalla on velvollisuus seurata ilmoittamansa viestinten (sähköposti, matkapuhelin) saapuneita viestejä ennen matkaa ja sen aikana.
 2. Asiakkaalla on velvollisuus tuoda Nemo Sailingin tietoon jo varausvaiheessa mahdollinen avustustarpeensa ja/tai liikunta-, ruokavalio- tai aistirajoitus, jolla voi olla vaikutusta matkan toteuttamiseksi tehtäviin järjestelyihin.

Veneklubi

MAKSUEHDOT

 1. Liittymisen yhteydessä veloitetaan liittymismaksu.
 2. Vuosimaksun eräpäivä on 30.4. ennen alkavaa purjehduskautta.
 3. Vakuus on maksettava ennen veneen käyttöä.
 4. Lisävaraukset veloitetaan varauksen yhteydessä.

Palvelun kehittäminen

Nemo Sailing haluaa tarjota huippuluokan asiakaskokemuksia nyt ja tulevaisuudessa. Panostamme jatkuvasti palveluidemme kehittämiseen, joten olemme kiitollisia kaikista palautteista ja kehitysideoista.