Purjehduskoulu Nemo

Purjehduskoulu Nemo on vuonna 2020 perustettu purjehduskoulu Helsingissä. Järjestämme Purjehduksenopettajat PORY ry:n auktorisoimia kursseja. Toimimme pääasiallisesti Lauttasaaresta HSK:n satamasta käsin.

 Tavoitteemme on saada vesille lisää merimiestaitoisia veneiljöitä, turvallisuutta ja ympäristöajattelua.  

Millainen on oma polkusi vesille?

Meillä voit osallistua Purjehduksenopettajat Pory ry:n järjestelmän mukaisille Johdatus purjehdukseen –kurssille ja Purjehtijakurssille

Kurssien lisäksi kokemusta pääset keräämään myös ilta- ja retkipurjehduksilla. Näihin voi sopimuksen mukaan osallistua retkeläisenä tai kurssilaisena.

Poryn järjestelmän seuraavat kurssit ovat saaristo- ja rannikkopäällikkökurssit. 
Ota yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut  näistä.

Tähyiletkö jo pidemmälle, lämpimiin vesiin, valtamerille, omaan veneeseen, veneen vuokraamiseen? Tarvitsetko suunnitelmiesi toteuttamiseen kansainvälistä huviveneen kuljettajakirjaa?

Jos sinulla on jo riittävästi veneilytaitoja ja navigointiosaamista, voit myös osallistua suoraan saaristo- tai rannikkopäällikkötutkintoon.

Opastamme sinua omalla polullasi, järjestelemme sinulle mahdollisuuksia treenaamiseen, navigointiosaamiseen ja tutkintoihin.

Ehkä haluat kerätä kokemusta ja jatkaa purjeveneen miehistössä, osallistua kilpapurjehdukseen, purjehtia valtamerilläkin miehistönjäsenenä. Et silloin välttämättä tarvitse tutkintoja ja lupakirjoja, mutta taitojesi kehittämisestä on hyötyä sinulle ja muulle miehistölle. Järjestämme mahdollisuuksia veneenkäsittelyn treenaamiseen, navigointitaitojesi vahvistamiseen käytännössä, veneen turvalliseen käsittelyyn satamassa. 

Harjoiteltavia osa-alueita löytyy ehkä loppuelämäksi: veneen huoltotoimenpiteet, purjeiden trimmaus, spinnun käsittely, tutkan käyttö, ongelma- ja hätätilanteisiin valmistautuminen, miehistön hyvä vuorovaikutus, veneen muonittaminen, säiden ennakointi, ympäristön huomioiminen. 

Järjestämme sopimuksen mukaan myös erityisryhmille purjehduksia.

Minkä polut sinä valitset? Kiinnostuitko? Laita meille viestiä!

PURJEHDUSKURSSIT

Haluatko harjoitella turvallista veneilyä, hyviä merimiestapoja ja kouluttautua itsenäiseksi kippariksi?

Järjestämme Purjehduksenopettajat ry:n (PORY) auktorisoimia purjehduskursseja. 

Johdatus purjehdukseen

Voit tulla tutustumaan lajiin turvallisesti osallistumalla purjehduksen minikurssille. Järjestämme “Johdatus purjehdukseen” -kursseja, joiden kesto on sopimuksen mukaan 4 tai 8 tuntia. Kurssin aikana saat osallistua aktiivisesti kaikkeen, mitä veneessä tapahtuu: ottaa tuntumaa veneen ohjaamiseen, tutustua köysien ja purjeiden käsittelyyn, harjoitella muun vesiliikenteen ja merimerkkien tähystämistä, seurata miten vesillä navigoidaan.

Purjehtijakurssi

Kurssin aikana tutustut purjeveneeseen ja purjehduksen perusasioihin. Tällä kurssilla harjoitellaan miehistötaitoja. Kurssin jälkeen osaat osallistua aktiivisesti kaikkiin purjehdusreissujen askareisiin.

Kurssin aikana harjoitellaan köysien käsittelyä, solmuja, veneen ohjaamista, purjeiden käsittelyä, vendoja ja jiippejä (mitä ne ovat…) , satamasta lähtöä ja rantautumisia, yhteistyötä koko miehistön kesken. Ennen kaikkea purjehditaan mukavasti ja turvallisesti, nautitaan luonnosta, toimitaan merta ja säitä kunnioittaen.

Purjehtijakurssille ei ole ennakkovaatimuksia, ainoastaan vähintään 15 vuoden ikä. 

Kurssin käytännön osuus kestää 24 tuntia. Ennen käytännön osuutta järjestetään erillinen 8 tunnin teoriaosuus. 

Poryn järjestelmän seuraavat kurssit ovat saaristo- ja rannikkopäällikkökurssit. Ota yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut  näistä.

Tarkemmat kurssikuvaukset Poryn sivuilta

Jos sinulla on jo kokemusta purjehduksesta, ota yhteyttä, niin tutkitaan, mikä olisi sinulle sopiva seuraava kurssi tai retkipurjehdus. Alempia kursseja ei ole pakko suorittaa, jos taitosi jo riittävät ylemmille tasoille.