Välimeren purjehdus kreikassa

Kreikka tarjoaa upeat puitteet purjehdukselle. Sää on aurinkoista, vedet lämpöisiä ja tuuliolosuhteet vaihtelevia. Kevät ja syksy ovat parhaita ajankohtia Kreikan purjehduksille, koska silloin siellä on sopivan lämmintä ja väljää. Esimerkiksi lokakuussa kelit ovat samanlaisia kuin Suomen heinäkuun parhaina kesäpäivinä. Ilman ja veden lämpötila on lähes +25˚C. Lisäksi Kreikka on hyvin turvallinen maa, ihmiset ovat ystävällisiä ja eläminen on edullista. Suomesta Ateenaan lentää useampikin lentoyhtiö ja hyvissä ajoin tilatessa meno-paluulentoja voi saada alkaen 200 €. Lähtösatama on yleensä Ateenan niemimaalla, jonne pääsee taksilla tai julkisilla kulkuneuvoilla.

Mitä voit odottaa purjehdukselta?

Vene-elämä Kreikassa on helppoa. Yöt ollaan satamassa tai ankkurissa. Aamuisin on aikaa syödä aamupala rauhassa veneen kannella ja käydä vaikka aamu-uinnilla. Päivällä purjehditaan 2-6 tuntia ja lisäksi voidaan ankkuroitua syömään lounasta sekä uimaan. Uuteen satamaan saavutaan iltapäivällä, joten paikkoihin ehtii vielä tutustumaan hyvin ennen auringonlaskua. Illalla käydään syömässä herkullista, tuoretta ja edullista (illallinen juomineen 15-20 €) kreikkalaista ruokaa jossakin viehättävässä ravintolassa.

Kreikan purjehdus sopii myös aloittelijoille!


Lähde mukaan

Välimeren purjehduksella voit vain nauttia purjehduksesta ja halutessasi voit suorittaa myös purjehtija- (+70 €) tai saaristopäällikkökurssin (+80 €).

Lähde mukaan 19.-26.10.2024:

  • Osallistumismaksu on 880 €/henkilö
  • Vene24 messutarjous (voimassa 8.-18.2.2024) 1560 €/2 henkilöä

Purjehduksen hintoihin sisältyy kippari ja paikka veneessä kahden hengen hyteissä. Jokainen järjestää omat matkansa lähtö- ja paluusatamaan. Venekassakulut (veneruuat, juomat, satamat, polttoaineet, jne.) viikon ajalta ovat noin 150 €/hlö.